BorgensGrabbar

Vinst mot Grängesberg

AIK tog idag mot Grängesbergs BK på Bergshamra borgen, en match som slutade 11-3 till AIK´s favör. Matchen började bra och AIK klev snabbt upp i ledning till 1-0 efter ett snyggt mål av Rickard Öster. Sedan kom både 2-0 och 3-0 i tät följd och grabbarna visade tidigt att på Borgen där kommer motståndarlagen att få svårt att plocka poäng i vinter. AIK som innan matchen sagt att man skulle trycka upp högt i plan blev stundals allt för utspridda över planen och Grängesberg tilläts komma igenom styrningen allt för ofta, dock ingenting som resulterade i någon direkt målchans. Matchen böljde fram och tillbaka där AIK hade dom farligaste målchanserna och dessutom det mesta bollinehavet. AIK blandade långbollar från vänsterkanten med spel längst isen där Robert Hannus fick ansvaret att föra upp bollen i banan. Domaren blåste av för halvlek och grabbarna gick in omklädningsrummet. Nu hade grabbarna showat färdigt på plan, det var Coach Svärdmans tur att prestera. Svärda som alltid på AIK´s matchdagar fräscht uppklädd i sin senaste bandy utstyrsel klev upp framför taktiktavlan och sa ett par väl valda ord. Ord som Svärdström filat på sedan den senaste torsdagsträningen. Grabbarna lyssnade intensivt med stora ögon och andra halvlek skulle nu med alla säkerhet bli den bästa i AIK´s historia. Domarvisslan ljöd som ett eko genom omklädningsrummet och det var dags att kliva ut på isen för att avverka andra halvlek. Andra halvlek bjöd inte direkt på några nyheter jämfört med första halvlek och AIK kunde relativt lätt spela hem matchen och kamma hem ytterligare två poäng.

AIK ligger nu på andra plats i serien efter Djurgården med en match mindre spelad.

Lesjöfors IF 2 0 0 2 8-19 -11 0

Bäst för dagen var ingen annan än Sebastian Rothman. Sebbe som för dagen inte bara stod för två mål och en härlig kämpainsats, han gjorde även sitt första mål i gnaget tröjan! Han blev självklart belönad med inte bara en matchboll utan två! En boll som han fick efter första målet och en för matchens lirare. Stark jobbat Sebbe!

BorgensGrabbar gratulerar till framgångarna och hoppas på fortsatt målproduktion från denna oerhörda talang.