BorgensGrabbar

Vinst mot Lunden

AIK bandy tog under lördagen en välbehövlig och likaså skön vinst mot Helenelunds IK. Så här skriver aik.se om matchen.

Lördag 26 november 2011
Helenelunds IK-AIK
5-8 (2-3)

Sollentunavallen
Division 1 Östra

AIK klev fram och vann rättvist

AIK vann borta mot Helenelunds IK med 8-5 (3-2) i andra omgången av div I Östra. En rättvis seger för det för dagen vitklädda AIK på Sollentunavallen.
- Vi som ska ta tag i det fick en hel del kritik efter premiären mot GT76. Det var dags att kliva fram i dag, skrattade tremålsskytten Robert Hannus.

Det var många som inte presterade i öppningsmatchen mot GT76 (4-4). Denna lördagseftermiddag på ett soligt Sollentunavallen var det betydligt fler som klev fram ur anonymiteten. Spelgeniet Robert Hannus var en av dessa. Utöver ett de tre målen gjorde Hannus ett strålande arbete i sin position som halv. Även tränarduon Per Hettman, för dagen spelande med två mål som facit, och Johan Svärdström var lättade efter matchen.
- Vi har fortfarande en hel del att jobba på. Vi måste bland annat minimera våra svackor och misstag. Bitvis såg det dock stabilt och bra ut, summerade paret Hettman/Svärdström.

Liksom i premiären startade AIK sömnigt och hamnade tidigt i underläge (3.23). Successivt tog dock AIK över matchen och vände 0-1 till 3-1 inom en dryg kvart efter mål av Per Hettman (hörnretur, 9.39), Christopher Lunde (hörna, 14.56) och Per Hettman igen (straff, 19.56). Dessutom prickade AIK stolpen och missade även ett friläge (Mikael Andersson, 14.33). Helenelund träffade även dem stolpen på ett frislag, men i övrigt fångades hemmalagets attacker upp effektivt av ett säkert och stabilt spelande AIK-försvar. Men, liksom i matchen mot GT76, började AIK slarva och spela allt för stressigt där avstånden mellan lagdelarna - främst då mellan mittfält och anfall när Helenelund pressades högt på egen planhalva - blev allt för långa. Försvaret sjönk allt mer mer djupt och det unga hemmalaget i svart fick ytor att åka på. Reducering till 2-3 (37.18) innan halvtid kom också.

Öka tempot och vårda bollen mer var samtalsämnet i halvtidsvilan. Så blev det inte. Ett nytt misstag resulterade i straff för Helenelund i öppningen av andra halvlek (4929). Johan Thunmarker räddade dock straffen och AIK kunde i stället göra 4-2 tre minuter senare (52.31) när en beslutsam Robert Hannus åkte i genom hemmaförsvaret och lyfte bollen säkert i nättaket. Nu svängde det rejält. Dryga minuten senare (53.49) reducerade Helenelund på ett frislag som ställde målvakt Thunmarket helt. Knappt två minuter senare (55.44) satte Robert Hannus säkert en straff fram till ledning 5-3. Men, AIK:s misstag straffade sig än en gång när bollen tappades i uppspelsfas. Efter 61.31 reducerade Helenelund till 4-5 och efter 65.39 var det kvitterat till 5-5 på straff. Blott två minuter senare (67.46) gjorde AIK det psykologiska ledningsmålet. Och det var snyggt. Talangen Sebastian Rothman, endast 15 år gammal, övertygar allt mer på isen. Jobbar hårt över hela banan, stressar högt och är så mogen i sitt spel. Framspelningen till en friställd målskytt i Rickard Öster var delikat. När AIK gjorde 7-5 på hörna (Niklas Landeskog, 69.59) stängdes matchen. AIK hade nu mer kontroll över händelserna och efter Robert Hannus tredje mål (72.21, frispelad väntade han ut målvakten och la bollen retfullt i öppet mål) kunde AIK bara spela av matchen och börja ladda inför nästa match mot Grängesbergs BK hemma på Bergshamra IP (Söndag 4/12, 13.00). AIK vann rättvist i en match som svängde rejält, men var föga välspelad.
- Nu jobbade vi som ett lag, konstaterade också tränarparet Hettman/Svärdström.

För laguppställning och matchfakta:

Text: Jonas von Kjerrulf
[111126]

Grabbarna var självklart nöjda och detta skulle firas. Det fick bli ett besök på O´learys med bowling och käk som huvudattraktion.

Thunmarker visade under lördagskvällen att han inte bara är en komplett bandymålvakt utan också en bowlingspelare med oerhörd talang.

Dagens samtalsämne blev dock Robert Hannus och hans oerhörda bandytalang. Robert visar Lunden vart skåpet ska stå och med Robban i laget kommer gnaget bli farliga i vinter.

Så här skiver Helenelund-bandy.nu om Roberts insats.

Bild

Robban sänkte sitt gamla lag

HIK-fostrade Robert Hannus var bäst på plan och bidrog med tre mål när hans AIK sänkte Robbans gamla lag. I en svängig men föga välspelad premiärmatch på Sollentunavallen kunde AIK vinna med 8-5 efter att ha haft ledningen i halvtid med 3-2. Tre hörnmål och två straffmål grundla gästernas seger.
Även bilden är hämtad från helenelund-bandy.nu. Här kan vi även se Tottes akrobatkonster i form av en framåtvolt. Domare Lisell placerad bredvid situationen valde att låta spelet fortgå. Det gör du bra Lisell!