BorgensGrabbar

Säsongens första match avklarad

Helt plötsligt ringer väckarklockan, klockan är 10.00 på en lördagmorgon och redaktionen vaknar till som av en chock.. Vad är det som händer, tänker dom i sin tysthet innan dom så smått börjar komma till insikten att nu har den där dagen som dom alla väntat på verkligen kommit. Det är dags för gnaget bandy att avverka sin första match för säsongen. Den kommer att spelas på Jernvallen en arena som är så bra att till och med självaste 50 cent planerat in ett besök. Termometern visar på 19 grader och det är strålande solsken. Allting känns så där rätt så där rätt som det bara kan göra när gnaget ska spela. Vi beger oss mot Borgen för samling...Väl nere på Borgen så möts vi av ett fotbollsderby där AIK möter gästande Djurgården. Behöver vi avslöja hur matchen slutade?

Att nyförvärven Lunde Brus och Ludde fanns med i laguppställningen gjorde det hela extra spännande.Bröderna Lunde poserar framför Leffe och Hasse på Ritorp arena.Ludde ser så där nöjd ut som bara en bandymålvakt kan göra.

Tiden går och spelare efter spelare börjar anlända till Borgen....Sandsund spatserar in...Hägga står och myser i solen.Paddan likaså i sina nyinköpta moderiktiga RayBam.Även Alberts njuter av den skinande solen. 

Ett litet gäng har nu samlats och spelarna ser nöjda ut... 
Sedan var det dags att bege sig av mot Sandviken. Spelarna delades in i bilar och nu var vi på väg. Chefsredaktören fick äran att åka med Herr Coachman, något som han har drömt om länge. Värt att inflika är att Bergshamra borgen genomgår en helrenovering med bla nya rör och andra diverse åtgärder för att pimpa upp arenan ordentligt inför kommande säsong.
Efter att vi anlänt till Jernavllen fick vi en smygtitt in i gnagets omklädningsrum.

Domarn blåser sedan igång matchen och redaktionen står som på nålar. Hur ska detta sluta?

AIK börjar inledningsvis starkt och rullar runt bollen inom laget. Sandviken har också mycket boll men kommer inte någonstans pga AIK´s starka uppställning. Dom följer med bra i styrningen och SAIK släpper mycket boll inom laget utan resultat. Matchen rullar på och AIK känns starkare i första halvlek. AIK pangar in några hörnor och halvtidsresultatet skrivs till 2-3 till gnagets favör.

I andra halvlek tappar gnaget kommandot direkt i början och SAIK tillåts gå upp till en 5-3 ledning. Coachman ritar upp några nya bågar på taktiktavlan och grabbarna tar åter tag i taktpinnen och avslutar matchen med vinst 5-9. Fan vad sköna vi är gnaget! Matchens lirare utses till ingen annan än Richard Tarorrrooee Sandshanaka Sandboi. Vilken spelare!

Redaktionen avslutar dagen med att ta tempen på Herr Coachman efter matchen.Ha det gött så möts vi på Borgen!

//Redaktionen