BorgensGrabbar

Säsongskrönika 2010-2011

Då var det dags för redaktionen att sumera säsongen som har varit. Säsongen började lite turbulent och den stora fokuseringen låg på spelartappet som gnaget bandy fick känna av. Johan Nilsson och Robert Hannus begav sig av till Norge för spel i norska ligan, Totte Strandberg begav sig av till varmare breddgrader i form av Peru där han enligt egen utsaga skulle träna upp en kraftigare fysik inför säsongsavslutningen. Något som lite senare under säsongen visade sig vara ett bra val. Totte kom nämligen tillbaka starkare än någonsin. Spelarna flydde inte bara till andra länder utan det var även arbete i form av barnskötsel som lockade. Kvar i truppen fanns dock några av dom starkaste spelarna någonsin, och med en demoncoach som Coachman så kände grabbarna att denna motgång var inget som skulle hindra dom i vinter. BorgensGrabbar reflekterade genast över läget och tankarna var många. Vi måste fixa fram fler spelare och bra sådana. Efter ett möte med chefsredaktören där vi förklarade läget så bestämde sig genast denna hängivna man att plocka fram den stora plånboken. Efter det mötet så började det hända grejer och rätt som det var hade BorgensGrabbar fixat fram ett helt gäng bandyspelare av högsta rang. Det var inga mindre än Mackan Olsson, Olle Baljan, Ove Skägg och även en målvaktsgigant i form av Thunmarker. Detta kunde nu bli hur bra som helst och stämningen i truppen var på topp. Gnaget fick vid denna tidpunkt på försäsongen införa stängda träningar pga det stora presstrycket på laget. Man kunde i tidningarna läsa rubriker som

 

”AIK i elitserien 2013?”.

 

”Guldbollen till Svensson?”

 

”Ska bandyförbundet införa handikapp system för motståndarlagen till AIK i vinter?”

 

”Ska gnaget få kliva in i elitserie slutspelet direkt?”

 

Efter en lång och tuff försäsongs träning så var det äntligen dags för seriepremiär. Denna match spelades på bortaplan mot Eskilstuna. En match som slutade med oavgjort resultat efter att legendaren Mackan Olsson gjort en super hook slice a la Olsson special när denna var fri med målvakten med enbart sekunder kvar att spela. Efter ö-råd så beslutade dock spelarrådet att behålla han i truppen. Något som dom inte skulle ångra kom det att visa sig. Olsson var en stabil pjäs på mittfältet i vinter. Match efter match avverkades och resultaten uteblev trots stundtals bra spel. När sedan säsongen började lida mot sitt slut och enbart två matcher var kvar stod det klart att nu måste man visa vad man går för. Det var tight mellan bottenlagen och poäng i dom sista matcherna kändes som ett måste. Som en räddare i nöden klev då Rickard Paddan Öster fram efter skadeuppehåll tog på sig sin superman cape hängde in en balja mot Nitro/Nora och resten är historia. Gnaget spelar även nästa år i div.1.

 

En stor händelse som kom att skaka idrotts Sverige under denna bandysäsong var förutom Sandsunds träningsnärvaro även Peter Forsbergs beslut att lägga av med hockeyn. BorgensGrabbar och dess redaktion satt självklart klistrade vid dennes presskonferens. Att tänka tillbaka på detta ögonblick när Foppa faller i gråt är känslosamt och en likande känsla får redaktionen när man sakta men säkert börjar komma underfund med att bandysäsongen är slut. Nu väntar nya utmaningar och gnaget bandy kommer komma tillbaka starkare än någonsin.

 

Vi på redaktionen vill även med denna säsongskrönika passa på att hylla en av dom allra största nämligen vår demoncoach Per Hettman. Herr Coachman är en stor människa, både på och utanför bandyplanen. Han besitter förutom sin utomordentliga fysik, spelsinne och taktiska excellens en social kompetens som inte går att beskriva i ord. Coachman är själen och ryggraden i detta lag och utan honom vore gnaget ett lag i saknad. Coachman, visa vägen för gnaget bandy, led oss in i framtiden. Utan dig är gnaget tomt. Tack för denna säsong! Du har gjort oss till den redaktion och det bandylag vi är idag. Vi syns på borgen!

 

//BorgensGrabbar

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: