BorgensGrabbar

Match AIK - Nitro / Nora BS

Då var det dags för hemmapremiär för gnaget bandy. Matchen fick gå av stapeln på Coachmans gamla hemma arena Visätra borgen efter isproblem på Bergshamra. Dagens prestation tillägnas ingen annan än Patrik Patte Jonsson som lånat ut sin nya fem stjärniga super deluxe kamera till BorgensGrabbar och dess redaktion.

En bild på legendaren är det minsta vi kan bjuda på.Patte som är en riktig linslus blev jätteglad när fotografen var framme och blixtrade med kameran.

Det blev samling som vanligt på Bergshamra borgen och Sandsund verkade vara på gott humör och var inte sen med att visa upp sitt nya hip hop steg som han övat på i helgen.Att grabbarna har det bra i sitt omklädningsrum på borgen råder det inga tvivel om. Detta är en lyxigt utrustad anläggning med topp utrustning och alla förnödenheterna man kan tänka sig. I borgens utrymmen kan man finna saker som tvättmaskin med tillhörande tvättlina, en tvättlina som hänger så där bra som bara en tvättlina kan göra på borgen. Allt för att matchtröjorna ska hänga till sig på ett sätt värt en gnagare. Tittar man runt lite extra kommer man också hitta ett fullutrustat gym, ett gourmet kök samt ett kylskåp fullt med iskalla läskedrycker. Byggnaden har en rustisk charm utan dess like och det spekuleras redan i vissa kretsar om en eventuell k-märkning något som enbart tiden kan utvisa.På denna sida av omklädningsrummet huserar spelare som Sandsund, Hägga och Goude. Krippa har av säkerhets skäl blivit placerad tätt intill Sandsund.På denna sida får man träffa legender som Coachman, Svensson, Baljan och Mackan med flera.. En gammal skröna säger även att vid stark dimma kan man se Kristoffer Kiwi Lindén snöra på sig sig sina blåa benskydd av märket Kosa samtidigt som han smörjer in ljumskarna med tigerbalsam.

Här kan vi se en taktiktavla av rang. Just idag har Sandsund ritat upp sin egen båge där han tar fart från mittlinjen och åker ner till egen bur för att hämta bollen för att sedan åka rakt upp i banan utan någon som helst tanke på att passa. Konstnären har även signerat verket med LÅT STÅ!. Denna båge ska enligt Coachman på lite längre sikt kunna bli en bidragande orsak till att han drar på sig en svår form av magsår.

Efter träning och match är det viktigt att fylla på med snabba kolhydrater och kylskåpet är alltid fyllt med dom renaste källorna av just detta.
Herr Goude tog idag på sig ansvaret för musikanläggningen och utförde detta på ett föredömligt sätt.Sedan bar det iväg till Huddinge och match på Visätra.

Matchen började bra och AIK tog snabbt ledningen med 2-0. Allt efter det är bara att glömma. Något som dock är värt att nämnas är att Nitro / Nora gjorde 5 mål på fasta situationer 4 på hörnor och en på straff där får lagen passa sig i vinter. För AIK är det bara att kämpa vidare som gäller och förhoppningsvis ska det gå bättre när man fått lite mera träning i bena.

Ankan, Ankan han är bra, det är han som susen gör.. Ankan! Ankan! Ankan!

Träning på Borgen

God kväll,

Igår var det träning på Bergshamra borgen. Oj oj oj vad skönt det är att se gnaget träna på borgen. Tyvärr så hade vaktis Harry få kråkor i näsan och var hemma i sjuksäng. Detta fick ödestigna konsekvenser i form av en is som inte höll måttet för ett lag med så stor rang som gnaget. Det fick helt enkelt bli en fotbollsmatch på 7-manna planen istället. Woho jublade spelare som Paddan, detta ska tydligen vara hans specialitet.

Det blev match mellan vitt med en fadersgestalt i form av Paddan och svart med en ledare gestaltad av Herr Coachman. Iskallast idag var Sandsund spelandes i svart. Ett så svårt fall av träben som Sandsund visade upp denna match är svårt att beskriva i ord och redaktionen lämnar det vid att han var iskall. Mycket sågning nu på BorgensGrabbar kan tyckas, men ibland så måste man plocka fram motorsågen.

Ove Skägg spelandes i vitt hade för dagen klivit upp högst upp i banan och tycktes tro att det var där han skulle hålla till. Svarta laget såg fundersamma ut ett tag men kom sedan fram till att dom helt enkelt kunde släppa Ove fri att göra som han ville. (Ett smart drag av svarta) Det märktes att Coachman var involverad i taktik snacket i svart.

Matchen böljade fram och tillbaka och det var egentligen inget lag som hade kontroll över matchen. Paddan som i övriga fotbollsmatcher dominerat stort hade det svårt då Svärdström tidigt bestämde sig för att utföra en 47 minuters punktmarkering. Matchen slutade till slut 7-7 efter att bollen efter en rensning hamnat på den stängsel bommade tennisplanen. Ett tråkigt slut på en fin match kan tyckas men både svart och vitt vet att detta enbart kunde ha avgjorts efter en soloprestation av paddan.

Bäst idag och enda uttagna spelare till stjärnligan är Olle Baljan Jonsson efter sina fantomräddningar i fottbollsmålet. Sämst idag som är en ny kategori vi på redaktionen kommer ta ut var Richard Träbenet Sandsund.

Självklart lite tråkigt att gnaget inte kude träna på is och fortfarande enbart gjort en träning på stor plan. Men det är inga problem gnaget är starka och vi kommer igen. Vi får hoppas på bättre förutsättningar imorn (torsdag).

Tills dess.. Snusa snuset och skyffla gruset

Väl mött på borgen. //Chefsredaktören

Premiären avklarad

BorgensGrabbar och dess redaktion har legat lite på latsidan och uppdaterat dåligt. Chefsredaktören har efter sin hemkomst från utlandstjänstgöring fått nys om detta och arg som ett bi skickade han ner pryoeleven för att undersöka detta.


- Jo hej, det är pryoeleven. Jo men tjena pryoeleven gastar en fullsatt redaktion samtidigt som man är mitt uppe i en för dagen mycket viktig FIFA turnering. Hur är det med dig då? sköter du skolan ordentligt? - Jorå det går bra men chefsredaktören är lite arg på er, ni har uppdaterat för dåligt. Aj fan är han hemma? - Jo och han skickade ner mig hit för att stämma av varför ni arbetat så dåligt. Vad är det som har hänt? En tung suck hörs gemensamt från den samlade redaktionen. - Det började med att Baljan dräpte kameran på träningen, det var ett tungt bakslag och vi har inte riktigt hämtat oss än. Vi är dock på bättringsväg och har startat igång en insamlingsfond där vi ska skrapa ihop till en ny super deluxe BorgensGrabbar kamera, det är mycket telefonförsäljnings kampanjer som avverkas just nu och vi hopas på framsteg.

- Skönt att höra! jag ska vidarebefodra detta till chefsredaktören.

Så var premiären avklarad då, både första träningen på borgen och första matchen i serien.  Se matchrapport tagen från aik.se nedan.


Startsida Bandy Säsongen 2010-11 Matcher
Matchrapport

Lördag 13 november 2010, kl 13:15
Eskilstuna BS-AIK
4-4

Eskilstuna
Division 1 Östra

Oavgjord premiär

Det blev 4-4 (2-0) för AIK mot Eskilstuna BS i premiären av div I Östra på lördagen. Det var dock en mycket dämpad AIK-tränare i Per Hettman som summerade matchen på Eskilstuna Isstadion.
- Jag är fruktansvärt besviken. Tycker att vi kontrollerar matchen till andra halvan av andra halvlek. Sedan rycks vårt spelet sönder när vi åker på flera utvisningar i rad vilket betyder att vi får göra alldeles för många omkastningar i laget. Vi kommer aldrig in i matchen efter det.

Tränare Hettman, som svarade för två mål (en straff, en hörna), riktade kritik mot huvuddomaren som spelade allt för stor roll i matchen.
- Domarna gör en undermålig insats. Väldigt enögda. Men, vi måste höja oss ett par snäpp och framförallt fokusera på rätt saker i fortsättningen.

AIK inledde dock - frånsett första fem minuterna - riktigt bra och kontrollerade stora delar av den första halvleken. Defensiven var som Hettman uttryckte det klockren och Eskilstuna BS åkte rakt in i en svart vägg och fick vända om. Det fick till följd att hemmaspelarna fick lyfta i stället för att nyttja sin skridskoåkning. Och när väl EBS kom i genom var Erik Hägglund som vanligt strålande i AIK:s mål. Ledningmålet kom efter 11.38. Richard Sandsund trampade loss och levererade en boll mot anfallet som pigge Jesper Ankarberg plockade upp och klappade säkert in 0-1 i målvaktens högra hörna. EBS hade en styrning i stolpen efter 23.41 innan kämpen Patrik Jonsson satte dit en målvaktsretur fram till 0-2 efter 27.21. För att vara en premiär var det bra fart på båda lagen trots ett och ett annat bolltapp. Tuffa och rejäla tag utan fult spel. Erik Hägglund hann göra ytterligare en suverän räddning efter 40.41 innan första 45 minuterna var spelade.
- Vi gör det vi ska väldigt bra i den första halvleken, berömde Hettman. Vi har bara haft en träning på stor yta hittills och är inte riktigt samspelta än.

I andra halvlek klev EBS fram ytterligare i offensiven och satte press på AIK som dock var förberett på den taktiken. Hägglund svarade för en ny räddning i fritt läge innan EBS reducerade till 1-2 efter 56.42 på ännu ett friläge. Hemmalaget slarvade i defensiven och Jesper Ankarberg fick fritt fram innan han drogs omkull i straffområdet. Per Hettman klippte säkert in straffen till 1-3 till vänster om målvakten efter 62.29. AIK tappade nu fokus, började ta utvisningar och ägnade mycket koncentration på domarinsatsen. Det blev 2-3 efter 68.29 innan AIK stack upp och fick äntligen utdelning på sitt dittills undermåliga hörnskytte. På nionde hörnan, slagen från vänster, klappade Per Hettman in 2-4 efter 70.15. AIK drabbades nu av två utvisningar i följd och oron spred sig i laget. AIK slutade spela, fick mest rensa undan och EBS fick ett ordentligt tryck som till slut resulterade i två mål inom loppet av knappa minuten. 3-4 efter 83.14 följt av 4-4 efter 84.08. AIK tog time out och flyttade upp positionerna sista åtta, nio minuterna inklusive drygt tre minuters tillägg. Då skapades också flera lägen och på stopptid (90.33) kom Markus Olsson helt fri med EBS-målvakten men sköt utanför.
- Tycker inte att resultatet riktigt speglar matchen, menade Hettman efter matchen. Men, en poäng mot ett starkt Eskilstuna BS borta är en bra start.

Erik Hägglund var strålande i målet. Ove Nilsson var klinisk på liberoplatsen framförallt första halvlek. Kaptenen Johan Svärdström på vänsterbacken var en jätte i sin roll hela matchen. Vidare levererade halvorna Per Hermansson och Per Hettman flertalet fina genomskärare till anfallet. Defensive mittfältaren Patrik Jonsson höll ihop mitten exemplariskt och framåt var mittfältaren Henrik Svensson riktigt vass tillsammans med Jesper Ankarberg i ett AIK där samtliga ska ha beröm för sin kämpainsats. I hemmapremiären och tillika andra omgången av div I Östra möter AIK Nitro/Nora BS på söndag på Bergshamra IP, ett Nitro/Nora BS som vann sin premiär hemma mot GT76 med klara 7-2.

Text: Jonas von Kjerrulf
[101113]

   
Fakta
Resultat 4-4 (0-2)
Utvisningar EBS: 1x10 min
AIK: 4x10 min
Hörnor 6-9 (5-6)
Publik 58 på Eskilstuna Isstadion
 
     
Händelseförlopp
Första halvlek
(12) 0-1 Jesper Ankarberg (Richard Sandsund)
(28) 0-2 Patrik Jonsson
  Slut på första halvlek
 
Andra halvlek
(57) 1-2 Eric Olsson
(63) 1-3 Per Hettman, straff
(69) 2-3 Mattias Kåbring
(71) 2-4 Per Hettman, hörna
(84) 3-4 Mattias Kåbring
(85) 4-4 Anders Grinder
  Slut på andra halvlek
 
         
Laguppställning
Startelva M+P U Anm
82. Erik Hägglund, målvakt 0+0 0  
5. Ove Nilsson, libero 0+0 0  
8. Johan Svärdström (K), vänsterback 0+0 10  
2. Christer Lindholm, högerback 0+0 10  
13. Per Hettman, vänsterhalv 2+0 0  
16. Per Hermansson, högerhalv 0+0 10  
21. Markus Olsson, mittfält vänster 0+0 0  
19. Patrik Jonsson, mittfält def/miff 1+0 10  
9. Henrik Svensson, mittfält höger 0+0 0  
12. Marcus Crambert, anfall 0+0 0  
18. Rickard Öster, anfall 0+0 0  
 
1. Johan Thunmarker, målvakt 0+0 0  
4. Jesper Ankarberg, anfall 1+0 0  
20. Richard Sandsund, mittfält 0+1 0  
 
Teckenförklaring: M+P=Mål+målgivande passningar. U=Utvisningsminuter. Anm=Anmärkning (förklaring nedan)

 

 

 

 

   
Lördag 13 november
Delta-Norrtälje 1-3
Eskilstuna-AIK 4-4
Nitro/Nora-GT/76 7-2
Söndag 14 november
Slottsbron-Helenelund  
Tellus-Djurgården  
 

Avskiljare

               
Nitro/Nora BS 1 1 0 0 7 -2 2
 
Norrtälje BF 1 1 0 0 3 -1 2
 
AIK 1 0 1 0 4 -4 1
Eskilstuna BS 1 0 1 0 4 -4 1
Djurgårdens IF 0 0 0 0 0 -0 0
Helenelunds IK 0 0 0 0 0 -0 0
IK Tellus 0 0 0 0 0 -0 0
Slottsbrons IF 0 0 0 0 0 -0 0
Delta BK 1 0 0 1 1 -3 0
 
GT/76 IK 1 0 0 1 2 -7 0
 
Lag 1 är kvalificerat för spel i Allsvenskan. Lag 2 spelar playoff för uppflyttning. Lag tio flyttas ned till division två.

Avskiljare

         
Per Hettman 1 2+0 2 0
Patrik Jonsson 1 1+0 1 10
Jesper Ankarberg 1 1+0 1 0
Richard Sandsund 1 0+1 1 0
Erik Hägglund 1 0+0 0 0
Ove Nilsson 1 0+0 0 0
Johan Svärdström 1 0+0 0 10
Christer Lindholm 1 0+0 0 10
Per Hermansson 1 0+0 0 10
Markus Olsson 1 0+0 0 0
Henrik Svensson 1 0+0 0 0
Marcus Crambert 1 0+0 0 0
Rickard Öster 1 0+0 0 0
Johan Thunmarker 0 0+0 0 0
 
Spalterna anger antal matcher, mål+målgivande passningar, poäng och utvisningsminuter.

Avskiljare

 

 

- Föregående match
- Nästa match
- Inför matchen

Övrigt
- Allt om säsongen
- A-truppen
- Läsvärt

Avskiljare

 

Det bästa denna helgen var att redaktionen redan har kunnat utse årets prestation.


Dom nominerade är inga andra än:

1:a Markus Olsson för sin miss i 91:a minuten helt fri med målvakten klackade han bollen en meter utanför.

2:a Markus Olsson för sin miss i 91:a minuten helt fri med målvakten klackade han bollen en meter utanför.

3:a Markus Olsson för sin miss i 91:a minuten helt fri med målvakten klackade han bollen en meter utanför.

På fjärde och sista nominering kommer domarteamet sakta men säkert bubblandes.

Och vinnaren är ingen mindre än:

Markus Olsson för sin miss i 91:a minuten helt fri med målvakten klackade han bollen en meter utanför.

Nu vill självklart inte BorgensGrabbar kasta någon skugga på en sådan stor spelare som Markus Mackan Olsson som för övrigt gör en mycket bra match och är en stark tillgång till ett så skönt lag som gnaget. Han är ju bra på att spela NHL.

BorgensGrabbar har efter lite distans till matchen kunnat smälta krysset och är ändå hyffsat nöjda med en poäng i premiären. Gnaget har ju trots allt bara haft en träning på stor plan och Eskilstuna är ett bra lag. Vi kommer bli starkare och starkare ju längre säsongen lider. Nu väntar träning i veckan och förhoppningsvis så kommer redaktionens telefonförsäljar kampanjer bära frukt och en ny kamera kan införskaffas för åter givande intervjuer och reportage.

Så här närmandes juletider och seriepremiären avklarad vill redaktionen publicera en jul inspirerad dikt.

Borgen

Borgens is är kall och hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Harry sover i sin röda gård
djupt under borgens dimma.
Svärda tränar veven i det tysta,
snön döjer gnagets nysta,
snön lyser vit på taken.
Endast Coachman är vaken.

Sitter vid kontorets ladgårdsdörr,
filar på Sandsunds bågar,
som så många vintrar förr,
tittar upp emot borgens yta, 
tittar mot Hägga som har handen i korgen.
Herman balanserar på borgens dunkla mur,
grubblar över Coachmans bågar,
Dessa är en underlig gåta.
Vart ska Herman egentligen åka?

Borgens is är kall och hård,
Att vara gnagare det är ett kall kan du förstå.

Vi syns på borgen!