BorgensGrabbar

Viktig dag väntar på söndag för BorgensGrabbar

Så var det äntligen dags för det som vi alla väntat på. AIK bandy spelar sin första träningsmatch i ABB arena och BorgensGrabbar spelar sin sista seriematch för året (fortfarande med chans på förstaplatsen). Mycket har hänt under försäsongen, Sandsund har mot alla odds återigen gjort sin sämsta försäsong någonsin och forhoppningarna på att Sandsund ska prestera på topp nivå kommande säsong har aldrig varit lägre. Jansson däremot har från förra säsongen ökat sin träningsdos med ca 100% och redaktionen har höga förhoppningar på denna bandytalang.
 
 
Markus Olsson har bytt namn till Thorén, Svensson har vunnit Edsviken runt, Chribbe har brutit foten och Svärda har gått från assisterande tränare till spelande assisterande tränare. En mer komplett bandyspelare får man leta efter. Svärda kan som sveriges ända bandyspelare stoltsera med ett förstapris i urvändnings SM samt även stoltsera med att vara diplomerad instruktör för veven.
 
 
AIK bandy har fått en ny huvudtränare i form av Roger Jacobsson. Landslagsmeriterade Roger har varit förbundskapten för P-19 landslaget de senaste fyra säsongerna och dessförinnan förbundskapten för damlandslaget. Vi hälsar Roger hjärtligt välkommen och tror att Roger tillsammans med Coachman och Svärdstöm kommer uträtta stordåd.
 
(bild hämtad från iof1.idrottonline.se)
 
På förlustsidan kan vi berätta att Micke Andersson och Jasper Felder har gått till Norrtelje BF.
 
AIK bandy har inte bara tappat spelare utan även gjort ett par stategiska nyförvärv. På listan hittar vi bla Pelle Hermansson bror Henrik som är en målskytt av rang (kanske årets tyngsta nyförvärv efter Janssons comeback).
Två nya målvakter har även tillkommit truppen och tillför ytterligare komkurrens i AIK´s kasse. Närmare presentation av nyförvärven kommer komma senare.
 
Håll i Er för nu kör vi!
 
//BorgensGrabbar
 

Vinst efter WO

BorgensGrabbar som idag skulle spela sin näst sista match för säsongen fick utan vidare ansträngning till en seger med hela 5-0 då motståndarna lämnade WO. Spelarna som haft ett speluppehåll på två veckor var mer än laddade och att motståndarna lämnade WO var ett riktigt antiklimax. Den spelande kaptenen Daniel "Danne" Strandberg kommenterade det hela med "riktigt trist men det är sånt man får räkna med i den här serien" Danne som tydligen ska vara bekant med de lite högre serierna (vart han spelat tidigare är ingen som vet) gjorde sitt bästa för att muntra upp de ivriga grabbarna.
 
En tidigare match har även spelats mot Eves Pojkar, en match som slutade 3-3 efter ett sent kvitteringsmål av BorgensGrabbar. BorgensGrabbar får en frispark ca 57,2 meter från mål och Landeskog kliver likt en fransk fältherre fram och pangar in en riktig raket av den högre skolan rakt in i högerkrysset, vilken spelare!
 
 
Landeskog gör förutom detta en fläckfri match och visar med sin kämpavilja och Borgenshjärta att han är en spelare att räkna med inför framtida satsningar. Rasmus Öster som för dagen klivit ut på vänsterbacken gör en strålande insats och visar förutom starkt taktiskt kunnande även att han besitter riktiga sambakunskaper och en och annan klack fick man se från hans skor på vänsterkanten. Hela laget jobbar starkt idag och visar på stark lagmoral då vi inte ger upp trots ett underläge med 3-0, fan vad sköna vi är!
 
Nu väntar en sista match mot Rootsbridge söndagen 30:e september, och tro mig när jag säger att grabbarna kommer komma laddade till tusen. Dessvärre krockar dett med en träningsmatch för gnaget bandy i ABB arena i Västerås och flertalet av spelarna kommer att få dubbla men vad gör det för dessa vältränade atleter!
 
Vi ses och hörs!
 
//BorgensGrabbar
 
Nästa match:
 
30 September 16:00
 
Rootsbridge - BorgenGrabbar
Norrvikens IP
 
Samling: 15:30