BorgensGrabbar

Träningens lirare

Då redaktionen inte fanns på plats under dagens träning hade BorgensGrabbar delegerat ut juryansvaret till Thunmarker som dagen till ära fick ta ut träningens spelare. Det blev ingen mindre än Sebastian "Sebbe" Rothman.

Motiveringen löd enligt nedan:

"Sebbe presterar en grym soloprestation där fyra man köpte korv"

BorgensGrabbar tackar Thunmarker för jurytjänsten och passar även på att gratulera Sebbe till priset och samtidigt hälsa honom välkommen in i finrummet.


Här ser vi en bild på Sebbe tagen utanför Norrteljes bandybana. Pga. upphovsrättsliga skydd känner vi oss obligerade att berätta att bilden är hämtat från Norrtelje BF´s hemsida (kanske t.o.m fotograferad av självaste Nils-Olof Karlsson).

//Chefsredaktören

Trådbuss

Lördag morgon är kommen och BorgensGrabbar beger sig av mot Västerås och spel i ABB arena.  En hemlig infiltratör har avslöjat till redaktionen att motståndarlaget i dagens drabbning är inga mindre än Åtvidaberg. Redaktionen anländer till ABB arena och tar omedelbart rygg på den rutinerade Chribbe Lunde (en av dom ökända bröderna i Lunde Brus) i ett försök att leta upp AIK´s omklädningsrum.

Det gick sådär...Jakten fortsatte vidare ut mot parkeringen...Här har Sandsund tagit över kommandot i letandet då han enligt egen utsaga ska besitta ett oöverträffligt lokalsinne och en spektakulär lokalkännedom.Det visade sig att Sandsund var helt rätt man att följa. Här ser vi Sandsund och Chribbe nöjda som få posera för en bild i det nyfunna omklädningsrummet.Även Paddan var nöjd trots det tidiga uppvaknandet denna lördagsmorgon.Flera spelare anländer till det beryktade omklädningsrummet. Här kan ni se Micke Andersson ge sin bandyklubba en rejäl omgång i form av tejpning och vaxning. (Detta ska tydligen resultera i hårdare skott).Nyförvärvet Jakob Lindstam fanns på plats och var inte sen med att posera framför kameran. Enligt vissa spelare i laget så ska tydligen Totte också äga en kamera. Stort Totte!Dagen till ära så fanns även två stycken mini Felders på plats. Riktiga bolltalanger bör tilläggas! Här har vi morgondagens spelare till AIK bandy.
Sandsund satt och snegla på grabbarnas tv spel under hela genomgången innan match. Att han var sugen på att spela är ingen underdrift.

Tyvärr blev det torsk mot Åtvidaberg med 6-4 nedan kan vi se Jappes kommentarer efter matchen.
Här spänner Sandboi sina mustiga biceps inför kameran. Vilken ROSS!Även Jakob hade åsikter om matchen. Här ser ni honom uttrycka sina åsikter i bilen på väg hem. Tydligen så ska styrningen ha varit bra och receptet för framtida framgångar ska enligt honom själv stavas spelarbyten.BorgensGrabbar mot framtiden!

Vi syns i Solna!

// Leffe Bågfil

Dan före dan före dopparedan

På lördag är det alltså dags igen. Gnagets bandykrigare ska bege sig till ABB arena för matchspel. Vilket lag som står för motståndet är fortfarande mycket oklart. BorgensGrabbar väljer idag att lägga fokus på annat och vill med denna artiklen hylla en gammal trotjänare i gnaget bandy. Det är ingen mindre än vår gamla anfalls spjuver Marcus Crambert.Marcus Crambert är född år 1975 och är fostrad i Spånga/Bromsten BK. Marcus kom till AIK inför säsongen 2005/2006. Marcus, Mackan eller Crambert som han kallades under skämtsamma förhållanden i omklädningsrummet gjorde sig snabbt känd som en orädd och hårdför spelare som aldrig tvekade att ta det där lilla extra jobbet på plan. Crambert lyckades alltid vinna dom där tilltrasslade situationerna på mittplan och få ut bollen till sina bandykollegor som då oftast befann sig på väldigt öppna ytor. En spelare av yttersta klass på bandyplan och en vän av rang på sidan av plan. Han var inte bara en slitvarg på banan utan med jämna mellanrum bjöd han på riktiga bandy delikatesser. Så här skrev AIK redaktionen på officiella hemsidan efter en match på Borgen mellan AIK och Tellus.

"Per Hettman skickade in en lång boll diagonalt från vänsterkanten. Robert Hannus tog hand om passningen på högerkanten, snurrade runt med sin försvarare och spelade snett bakåt till Jesper Ankarberg som lyfte bollen mot mål. Marcus Crambert dök upp och skarvade bollen på volley i nät."

Redaktionen har sagt det om många spelare men här finns inga andra ord att hämta än VILKEN SPELARE!Här kan vi se honom jubla efter ovanstående mål. Sa vi att han även var lagkapten? VILKEN SPELARE!

AIK bandy känner inför denna säsong stor saknad. En spelare av högsta kvalité har lämnat AIK och lämnat ett stort tomrum efter sig. BorgensGrabbar och AIK bandy kommer aldrig glömma dig du är vår stjärna för alltid.

Avslutningsvis vill vi bara säga till dig Crambert, Gnaget bandy har alltid en plats öppen för dig. Vart du än befinner dig så ska du veta att du alltid finns i våra tankar. Vår kapten för alltid.

För övrigt så har vi hissat din tröja i taket och det vore kul om du kunde komma förbi och signa den!

Ha det gött så syns vi på ABB arena.

//BorgensGrabbar