BorgensGrabbar

Vinst i seriepremiären

BorgensGrabbar öppnade starkt i seriepremiären och vann helt rättvist med 6-1. Spelarna träffades en halvtimma innan matchen för att klara av den officiella kaptens cermonin. Valet inför för denna säsong föll på vår formtoppade Daniel Strandberg som förutom att sportsligt prestera på topp även gjort ett stort jobb som ledargestalt på plan.

Nedan kan ni se en bild då Daniel omfamnas av sin forwards kollega Rickard Öster (en nöjdare tvilling får man leta efter).Matchen började i vanlig ordning med mycket bollinehav för motståndarlaget någonting som ju längre matchen led kom att jämnas ut. Efter ca 10 minuter in i matchen kom det förlösande 1-0 målet för BorgensGrabbar.

Totte får bollen på vänsterkanten och spelar snabbt vidare bollen till Öster på mittplan...Öster tar emot bollen och gör en överstegsfint...Kliver förbi sin motståndare...

Och avslutar säkert i mål...
Att lagkamraterna var nöjda är ingen överdrift...Matchen fortsatte sedan med böljande spel med en liten fördel i bollinnehav för motståndarna. BorgensGrabbar visar dock att man är väldigt bra på att ställa om och kontringarna laget presterar blir vid flertalet tillfällen mycket farliga. - Vi spelar bollen snabbt och enkelt mellan lagdelarna och visar på klara tendenser till sambafotboll kommenterar coach. Alla i laget presterar idag strålande fotboll och och att nämna någon spelare framför en annan blir svårt idag med ett solklart undantag, Dawit Meles kliver idag in i målet och täcker upp för Rasmus Öster som ligger hemma med sjukdom, och som han gör det!

Nedan visar Dawit prov på bländande målvaktsspel då han gör en strålande enhandsräddning likt Ravelli 94.Danne visar här upp sitt starka fokus och sin aye of the tiger blick.Backkollegorna stod för ett mycket stabilt spel...Landeskog visar även han upp ett starkt fokus, kolla in blicken!Lande nickar in bollen mellan bena på målvakten efter ett strålande anfall och på Tottes inlägg a´la Beckham...Storgamen ser nöjd ut efter matchen...Nico visar prov på en strålande högerfot...Starkt jobbat grabbar!

//RedaktionenEtt fall framåt

Då var även den andra träningsmatchen avklarad, matchen slutade 6-1 till motståndarnas favör men detta var dock ett fall framåt för våra fotbollskrigare. Coach Öster valde inför dagens match att strukturera om formationen en aning och startade matchen med en 2-3-1 formation. - Detta gjorde vi för att stärka upp på mitten då vi under förra matchen tappade mycket boll på mittplan vilket vid flertalet tillfällen resulterade i baklängesmål kommenterade coach Öster. BorgensGrabbar fanns tidigt på plats på Tegelhagen BP, det skulle ju värmas upp innan matchen förstod ju de flesta av spelarna med ett undandag (Ashraf Osman). Ashraf kliver med snabba kliv in på bollplan med iskalla ben (tillägas bör ju även att det var ca 8 grader ute) och pangar på en riktig rökare varpå han sträcker sig i framsida lår. - Måste man värma upp innan man skjuter ska det ha låtit från Ashraf efter denna incident, jo Ashraf det måste man!

BorgensGrabbar blir tidigt i matchinledningen väldigt tillbakapressade och motståndarna tillåts rulla mycket boll. Matchen står länge och väger och är under de första 15 minuterna mållös där även BorgensGrabbar visar på stundtals bra spel och härliga kombinationer. Daniel Strandberg visar återigen att han blir en kraft att räkna med under kommande säsong och står för ett par härliga löpningar och bra krossbollar. BorgensGrabbar tappar dock ofta i sitt positionsspel och faller ofta ner för långt i banan (brist på kondition kan vara en orsak). Baljan gör som vanligt en stabil insats på högerbacken trots att han bjuder motståndarna på 1-0 målet när han som sista spelare ska köra en Zlatan fint på deras vänster mittfältare (tack Baljan!). Nämnvärt är också Kimpas strålande spel på vänsterbacken där han spelar enkelt och försöker rulla igång bollarna snabbt och enkelt till sina medspelare. Resterande spelare lämnar mer att önska främst då för att redaktionen vet att de har mycket mer att ge. Kan bara laget hålla igång de bra spel man stundtals visar upp så kommer de bli farliga och det pratas redan om serieseger för BorgensGrabbar runt om i korpsverige.

Pris för matchens gigant går denna gång till Kimpa för sitt härliga backspel. Sämst idag var Sandsund som förutom att lukta sprit stod för en ytterst bristfällig insats och en plats i start sjuan har aldrig varit längre bort.

Ett extra plus går även till Rasmus som på ett mycket uppoffrande sätt räddar ett stenhårt skott med sina bollar. Vilken moral, vilken offervilja!

Närmast väntar seriepremiär och så fort grabbarna spelar ihop sig och blir varma i kläderna tror jag vi kommer få se på mycket underhållande fotboll.

//Redaktionen

Seriepremiären närmar sig

De första tre omgångarna för seriespelet är fastställt. (Resterande spelschema kommer inom kort)

Omg 1: Söndagen den 22/4

16.00 Plan 2 Borgens Grabbar - Lokomotiv Töjnan

Omg 2: Söndagen den 6/5

17.30 Plan 1 Borgens Grabbar - Cranked U

Omg 3: Söndagen den 13/5

16.00 Plan 2 Stures Gedigna - Borgens Grabbar


Närmast väntar träningsmatch på söndag där Sollentuna fotboll kommer stå för motståndet.

Plats: Tegelhagens IP
Tid: 19:00

//BGFC