BorgensGrabbar

Matchdag Saik - AIK

Då var det dags för match i Göransson arena, samling 10.00 på Bergshamra Borgen.Det märktes att grabbarna var laddade inför matchen och stämmningen kan närmast liknas vid då kalvarna springer ut på grönbete för första gången. Efter att ha väntat på Patte som fastnat i bilköerna mellan hemmet och Borgen så var det äntligen dags att ge sig av. Några av spelarna passade på att ta en tupplur under bilfärden..Att hitta till Sandviken är för dom flesta inga problem men för en bil i denna tappra skara höll det på att sluta illa.. Sandsund hade i vanlig ordning inte ätit frukost och blev helt lyrisk när han såg ett Mcdonalds och svängde självklart av. Problemet uppstod efter att maten var uppäten och Sandsund mätt och belåten skulle styra kosan vidare mot Sandviken. Han var helt övertygad om att han var näst intill framme vid arenan och snurrade runt till diverse köpcentrum och rondeller som han tyckte liknade en bandyplan tills han äntligen tog modet till sig att ringa infödingen Svärda som förklarade att det var 20km kvar till Sandviken. Då har det ändå cirkulerat rykten i omklädningsrummet om att Sandsund år 2003 praktiserat under två månader på Leffe & Bengans åkeri i Gävle som lastbilschaufför. Väl framme möts redaktonen av en praktfull syn i form av den nya arenan, och för att citera Herr Coachman "Läckert farsan"

   

Borgens Grabbar och hela dess redaktion kände sig direkt som hemma och fick plats på pressläktaren.Arenan var som gjord för gnaget och hade tom en gräsplan som grabbarna kunde värma upp på. Värdsklass tycker vi på redaktionen.Så till matchen.. Se utförligt matchreferat nedan.

Lördag 18 september 2010, kl 14.00
Sandvikens AIK U20-AIK
0-4 (0-2)

Göransson Arena, Sandviken
Träningsmatch

Stabil seger utan att övertyga

AIK vann säsongens andra träningsmatch som spelades i Göransson Arena på lördagseftermiddagen. Det blev klara 4-0 (2-0) mot hemmalaget Sandvikens AIK U20-lag.
- En stabil seger utan att vi övertygar, summerade spelande tränaren Per Hettman.

Efter premiärmatchen förra lördagen mot allsvenska Åtvidabergs BK (7-7) i Västerås matchade AIK på lördagen i Sandviken i dess nya fräscha inomhusarena. Ett skridskostarkt Saik satte fart direkt och AIK hade svårt att hitta rätt i positionerna de inledande tio minuterna. Efter det kom AIK allt mer in i matchen och hittade rätt i åkningarna, även om tränare Hettman saknade en hel del.
- Framförallt var styrspelet framifrån undermåligt. Vi gav Sandviken alldeles för fria ytor i mitten och gjorde alldeles för många enkla misstag. Dessutom var vi för heta när vi hade bollen. Det är trots allt ett juniorlag vi möter.

AIK gjorde två snabba mål i första halvlek mellan 22:a och 26:e minuten. 1-0 (22.42) gjorde Robert Hannus fri framför mål efter målvaktsretur på Rickard Östers inspel/skott längs förlängda mållinjen på högerkanten. 2-0 satte Rickard Öster efter en snabb kontring i samband med ett frislag för hemmalaget strax utanför straffområdet framför mål. Jesper Ankarberg snappade upp bollen och stack tillsammans med Öster mot mål. Ankarberg styrde mot vänsterflanken och hittade Öster som klev in framför mål och lyfte bollen i nät.

AIK hade sedan ytterligare chanser att öka på ledningen, bland annat prickade Per Hettman stolpen på AIK:s första hörna (33.47) och Patrik Jonsson sköt över i friläge (36.17) efter ett mönsteranfall mellan Jonsson och Per Hermansson. Erik Hägglund var strålande i AIK:s mål och gjorde bland annat en fantastisk enhandräddning med vänstern efter 41.49.

Rickard Öster var nära i andra halvleks inledning (49.38) men sköt tätt utanför i friläge till vänster innan han satte sitt andra mål fram till 3-0 för AIK efter 51.06. Öster bröt ett Saik-anfall, trampade i genom hemmaförsvaret och placerade bollen säkert i målvaktens vänstra burgavel. AIK:s fjärde mål fram till 4-0 efter 70.07 gjorde Richard Sandsund när han i friläge till höger rundade målvakten och la bollen i öppet mål. Ett snyggt mål efter en delikat passning från Per Hettman på vänsterkanten som skar i genom Saik-försvaret.

Nästa inbokade träningsmatch är 9 oktober i Västerås ABB Arena mot allsvenska Västanfors IF.

Sandvikens AIK U20-AIK 0-4 (0-2)
0-1 (23) Robert Hannus/Rickard Öster
0-2 (26) Rickard Öster/Jesper Ankarberg
0-3 (52) Rickard Öster
0-4 (71) Richard Sandsund/Per Hettman
Utvisningar, Saik:- AIK: 1x10 min.
Hörnor: 7-3 (3-1)
Dräkter, Sandvikens AIK: Svart tröja, svart byxa, svart strumpa. AIK: Vit tröja, svart byxa, vit strumpa.
Publik: 38 i Göransson Arena, Sandviken.

AIK:s lag:
82. Erik Hägglund, målvakt
5. Ove Nilsson, libero
8. Johan Svärdström, vänsterback 1x10 min.
2. Christer Lindholm, högerback
13. Per Hettman, vänsterhalv
21. Robert Hannus, högerhalv
14. Markus Olsson, mittfält vänster
7. Patrik Jonsson, mittfält mitt/def
9. Henrik Svensson, mittfält höger
4. Jesper Ankarberg, anfall
18. Rickard Öster, anfall
Avbytare:
15. Victor Björklund, anfall
16. Per Hermansson, mittfält mitt/def
20. Richard Sandsund, mittfält

Text: Jonas von Kjerrulf
[100911]

Matchreferat taget från aik.se

Efter en skön seger så har ju Herr Coachman lite som tradition att unna spelarna något extra och denna gången var inget undantag, så det fick bli ett besök på ett lokalt pizza hak utvalt av ingen annan än Johan Svärda Infödingen Svärdström.Ett besök som kom att präglas av vilt skilda recensioner, redaktiones omdöme låter vi vara osagt. Lyckligast var dock spelarna när dom fick åka därifrån.Forza gnaget och håll fortet flytande.. imorn är det en ny träning.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: