BorgensGrabbar

Förlust i debutmatchen

Under lördags förmiddag spelades alltså den första matchen i BGFC´s historia och vilken match det var! Lördagen bjöd inte på de bästa tänkbara förutsättningarna då snö och kraftig blåst stod på vädermenyn. Efter ett par samtal, mail och sms från oroliga spelare stod det klart att ingenting skulle kunna stoppa denna historiska premiär (bla. Sandsund satte ner foten och sa att lite snö har inget dött av).

Matchen började böljande där motståndarna tilläts ha mycket bollinehav vilket snabbt resulterade i 0-1 efter ca 2 minuters spel. BGFC kom efter det in i matchen mer och mer och började rulla boll till varandra. I stort en mycket bra halvlek för att vara första matchen tillsammans. Halvtidsresultatet skrevs till 2-3 efter bla en riktigt delikatess av Daniel Strandberg där han stenhårt prickskjuter bollen i högra krysset strax utanför högra straffområdeslinjen.

Halvtidsvilan blev av förklarliga skäl väldigt kort då vissa av spelarna i motståndarlaget tagit det kloka beslutet att spela matchen i shorts (taktiskt tänk av moståndarna?). Att döma av andra halvleks resultat så hade hemmalaget behövt en lite längre halvtidsvila. Andra halvlek bjöd dock även den på en riktigt delikatess från ingen mindre än Daniel Strandberg som denna gång sätter en hörna direkt i mål. Danne blev även lite senare framröstad som matchens lirare. En annan positiv överraskning var Rasmus Öster, Rasmus stod för ett gediget målvaktsspel där han gjorde flera kvalificerade räddningar. Trots att matchen slutade 4-11 så hade siffrorna kunnat blivit ännu högre utan Rasmus storspel i målet. Slutresultatet till trots så är redaktionen glatt överraskade av BGFC´s spel som stundals såg riktigt bra ut.

Vi tog ett snack med spelande tränaren Paddman (notera Tottes tumme till vänster om bilden).

Redaktionen:
- Vad tycker du om matchen?

Paddman:
- Jag tycker vi gör en bra match där vi visar att vi har mycket boll i oss och även att vi har en väldigt bra stomme att stå på. Med lite mer speltid tillsammans så kommer vi bli farliga under kommande säsong. Extra kul också att vårt senaste nyförvärv Landeskog kliver in och gör en kanonmatch. Kan ju lätt bli så att det låser sig i premiärmatchen när man är ny men Lande klev in direkt och visade vart skåpet skulle stå.

- Vad tycker du om din egen insats?

Paddman:
- Man spelar oklanderligt, en sak som dock kunde gjorts bättre är ju att jag skulle kunna fått lite fler bollar.

Tack ska du ha och lycka till!

Paddman:
- Ok, hej då hej då!

Nu väntar ytterligare träningstillfällen och en preliminärt inbokad träningsmatch sedan är det dags för premiär 22/4. Nu kör vi!

En historisk notis, Daniel Strandberg gjorde det första målet någonsin för BGFC och kommer i och med det ha en solklar plats i klubbens historia, ett stort grattis önskar vi på redaktionen!